"Utilizarea diagnosticului nursing în educația și practica nursing - fundamentul unei îngrijiri de calitate", tema Conferinței Naționale de Nursing, București 2023 - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Utilizarea diagnosticului nursing în educația și practica nursing – fundamentul unei îngrijiri de calitate”, tema Conferinței Naționale de Nursing, București 2023

Am avut bucuria de a participa la Conferinţa Națională de Nursing organizată de Asociația de Nursing România a cărei Vicepreședinte am fost aleasă în 1990. În această calitate, dar și ca reprezentant al Ministerului Sănătații am elaborat și implementat politici de sănătate în învățământul de bază și postbază românesc. A fost cea mai prolifică perioadă a învățământului de specialitate din perioada postdecembristă. Mi-am amintit cu emoție și nostalgie de acea perioadă petrecută alături de doamna nursingului românesc, Gabriela Bocec Stoian. Voi vorbi în viitoarea mea carte despre perioada aceea, pentru că îmi doresc ca generațiile viitoare să cunoască adevărata istorie a nursingului, atât în teorie, cât și în practică. Felicit Asociația de Nursing România pentru lansarea cărtii Măriuca Ivan, Președinte Fundația Crucea Alb – Galbenă din România.

Pe 17 Iunie 2023 a fost organizată la București Conferinta Națională de Nursing cu participare internațională, având tema “Utilizarea diagnosticului nursing în educația și practica nursing – fundamentul unei îngrijiri de calitate”. Conferința s-a axat pe importanța și utilizarea diagnosticului nursing,în practica de îngrijire, precum și în educația continuă a asistenților medicali.

Cartea lansată cu această ocazie “Diagnostice Nursing, Definiții și Clasificări, 2021 – 2023” este un ghid valoros pentru asistenții medicali și prezintă modalitățile în care poate fi utilizată în practica de zi cu zi în vederea luării unor decizii clinice corecte, a utilizării diagnosticului nursing și a îmbunătățirii îngrijirii de calitate a pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.