UNITED WAY Romania si Fundatia Crucea Alb Galbena, parteneri de 17 ani in proiectul ”Servicii de ingrijire socio-medicale la domiciliu” - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

UNITED WAY România este de 17 ani partenerul Fundației Crucea Alb-Galbenă România şi ne susţine într-unul dintre cele mai importante proiecte: “Servicii de îngrijiri socio-medicale la domiciliu“!
Datorită acestei echipe extraordinare, reușim să oferim ajutor celor aflați în nevoie, majoritatea fiind persoane vârstnice (90%!), singure, cu situaţie materială precară și cu grave probleme de sănătate.
Așa cum este și cazul cazul domnului T.P. (65 ani), singur, necăsătorit și fără copii, care suferă de boala Parkinson în stadiu avansat. Cu venituri lunare foarte mici, acesta locuiește într-o garsonieră confort II, la periferia Capitalei.

De T.P. se îngrijesc ocazional o mai veche cunoștință și o familie din vecini. Din cauza bolii avansate, nu mai poate beneficia de medicație administrată oral, iar in prezent poartă un dispozitiv extern, care, printr-o sondă introdusă direct in intestinul subțire, eliberează medicamentul care atenuează simptomatologia bolii de fond (Parkinson este o boală degenerativă care survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor și, întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții au gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală).
”Domnul T.P., din cauza bolii invalidante de care suferă, ar avea nevoie de supraveghere și îngrijire permanentă din partea unei alte persoane, dar, cum este singur, fără familie sau alți aparținători legali, atât personalul Fundației Crucea Alb-Galbenă România, cât și membrii comunității, încearcă să suplinească acest inconvenient” – spune Dr. Diana Vasiliu, medic voluntar, care a evaluat cazul. ”Este o persoană care își dorește să fie activă și să rămână independentă și, deocamdată, reușește să se descurce cu suportul acordat, mai ales că, din cauza depresiei și a anxietății cauzate de boala Parkinson, i se recomandă un stil de viață activ, pe cât este posibil”.

În cadrul parteneriatului dintre Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România și UNITED WAY România, domnul T.P. primește în mod constant servicii socio-medicale la domiciliu (pansamentul stomei folosite pentru administrarea medicației, consiliere pentru administrarea medicației și privind igiena, monitorizarea parametrilor fiziologici si, ocazional, pachete cu alimente și materiale necesare igienii zilnice). In plus, i s-a pus la dispoziție un dispozitiv telefonic prin care poate contacta, într-o situație de urgență, personalul aflat la dispeceratul Fundației CRUCEA ALB-GALBENĂ România. Conexiunea se realizează prin intermediul unui kit format dintr-un telefon mobil cu taste mari, cu iluminare, cu font mare, un meniu simplu dedicat seniorilor și o brățară SOS rezistentă la apă și șocuri, care poate, prin simpla apăsare a unui buton, prin dispozitivul BUTONUL ROȘU, să apeleze dispeceratul, care, încearcă să ia legătura telefonică cu domnul T.P, alertând cea mai apropiată persoană care îl are în grijă sau cu personalul CRUCEA ALB-GALBENĂ din teren, aflat în apropiere.

”Principalul obiectiv al nostru este creșterea calității vieții persoanelor cu nevoi medicale speciale, preponderent vârstnice, dependente, cu stare socială precară, prin furnizarea de îngrijiri socio-medicale la domiciliu și facilitarea accesului la servicii de sănătate de calitate!” – spune 𝐌𝐚̆𝐫𝐢𝐮𝐜𝐚 𝐈𝐕𝐀𝐍, Președinta Fundației Crucea Alb-Galbenă România!

MULȚUMIM tuturor celor care ne susțin în derularea proiectelor care au ca obiect principal de activitate îngrijirea la domiciliu!
MULŢUMIM UNITED WAY România, pentru FAPTELE BUNE!
https://www.cag.ro/servicii-medicale-cu-plata-la-domiciliu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.