Servicii de Kinetoterapie la Domiciliu: Povestea unuia dintre cei mai buni circari din România - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Servicii de Kinetoterapie la domiciliuPovestea lui Gheorghe Horotan ar fi fără îndoială un bun scenariu de film, un flm despre pasiune și dedicare, despre visuri faine care descriu povești inspiraționale.

Pasiunea pentru gimnastică

Pasionat de gimnastică de mic copil, s-a dedicat trup și suflet acestui sport, ajungând să facă parte din lotul național de tineret. Nu oricine ajunge aici. E nevoie de multă muncă, de implicare pe măsură și talent.

Desprinderea de gimnastică nu a fost ușoară. Povestește de fiecare dată cu emoție cum la 25 de ani ești însă considerat un bătrânel în acest sport… Situația aceasta l-a forțat să găsească alternative, iar cea mai bună soluție pentru a-și trăi în continuare pasiunea era circul. Așa a pus bazele unei trupe de trapez care aducea laolaltă colegi la fel de pasionați ca și el.

Următorii ani au fost încărcați de multă muncă, dar și imensă bucurie. Fiecare spectacol, fiecare reprezentație a trupei umplea arena circului, iar aplauzele spectatorilor le hrăneau și mai mult pasiunea pentru zborul la trapez.

O altă viață

Viața și-a schimbat însă cursul când în timpul unui antrenament înaintea unui spectacol din Polonia a suferit o accidentare gravă: compresarea măduvei spinării și deplasarea coloanei cervicale. Operat de urgență, nu a primit prea multe șanse.  A dat însă peste cap prognozele tuturor medicilor care l-au îngrijit și și-a revenit.

Servicii de Kinetoterapie la domiciliu

Acum are 75 de ani și își trăiește bătrânețea în cartierul Militari, din sectorul 6, București. De 4 luni a început tratamentul de kinetoterapie, cu Radu Mira, unul dintre kinetoterapeutii Fundației. Muncește cu dedicare la fiecare ședință, iar progresele sale sunt deja vizibile: mobilitatea articulară, dar și forța musculară au crescut, s-au  îmbunatățit controlul motor, mersul și echilibrul, iar un incinta locuinței  se deplasează deja  singur, cu un cadru. Progrese sunt remarcabile dacă ținem cont de diagnosticul pe care l-a avut, și anume tetrapareză spastică.

Gheorghe Horotan este unul dintre cei peste 400 de pacienți ai Fundației Crucea Alb-Galbenă România care beneficiază gratuit de serviciile Fundației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.