Peste 100 de beneficiari în 2023 ai parteneriatului Fundaţiei CRUCEA ALB GALBENĂ România cu UNITED WAY România! - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Peste 100 de beneficiari în 2023 ai parteneriatului Fundaţiei CRUCEA ALB GALBENĂ România cu UNITED WAY România!
De peste 15 ani, echipa Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă România (Preşedinte Măriuca Ivan) reuşeşte, datorită parteneriatului cu United Way România să ofere servicii socio-medicale gratuite la domiciliu celor aflaţi în nevoie, cu situaţie materială precară şi cu grave probleme de sănătate. Dintre aceştia, 90% sunt persoane vârstnice şi 10% sunt tineri cu patologii invalidante sau cu dizabilităţi grave.

De serviciile acestui proiect intitulat “Servicii de îngrijiri socio-medicale la domiciliu”, beneficiază şi membrii familiei persoanelor îngrijite la domiciliu – aproximativ 150 persoane, aceştia din urmă fiind beneficiari indirecţi.

United Way România este cel mai longeviv partener al Fundaţiei Crucea Alb Galbenă România, dar şi unul dintre cei mai importanţi, în special pentru proiectele care nu acceptă tineri cu probleme de natură socio-medicală.

“Obiectivul nostru comun este creşterea calităţii vieţii persoanelor cu nevoi medicale speciale, preponderent vârstnice, dependente şi foarte dependente, cu stare socială precară, prin furnizarea de îngrijiri socio-medicale la domiciliu şi facilitarea accesului la servicii de sănătate” – a spus Măriuca Ivan, Preşedinte CAG.

In 2023, prin susţinerea United Way România, 109 persoane din Bucureşti şi Ilfov au beneficiat de servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu oferite de asistenţii medicali şi sociali din cadrul Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, in cadrul acestui proiect.

În fiecare an numărul beneficiarilor, al celor care au nevoie în fiecare zi de suport permanent, de liniştea şi siguranţa că există cineva care le oferă servicii de îngrijire socio-medicală, a crescut şi datorită oamenilor de bine, cu suflet mare.

Iată care sunt serviciile medicale oferite în cadrul acestui proiect, după caz:
monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, recoltarea produselor biologice, măsurarea glicemiei cu glucometrul, măsurarea nivelului de colesterol şi trigliceride cu analizator multifuncţional, alimentaţia pe sonda gastrică sau nazogastrică, alimentaţia artificială pe gastrostomă, îngrijirea plăgilor, escarelor, stomelor, fistulelor, tubului de dren sau canulei traheale, schimbarea sondei vezicale la femei, aplicarea condomului urinar la barbaţi, aplicarea scutecelor de incontinenţă urinară de tip pampers, dar şi crearea ambientului pacientului, a educaţiei pentru sănătate şi comunicarea în scop terapeutic.
Cu sprijinul United Way România am reuşit în fiecare an să deschidem, lună de lună, uşa beneficiarilor noştri, bucurându-ne pentru fiecare zâmbet şi licăre de speranţă în priviri!
Împreună schimbăm destine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.