Persoană fizică - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

1.1. În cazul persoanelor fizice, cota din impozitul pe venit care poate fi donată pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, se majorează de la 2% la 3,5%
Mai exact, acești contribuabili au posibilitatea să dispună cu privire la destinaţia unei sume reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual, după cum urmează:
– în cotă de 2% pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii și a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii
– în cotă de 3,5% pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

  • Fundatia Crucea Alb Galbenă poate beneficia de 3,5 % întrucât are acreditare socială.
  • Formularul 230 poate fi descărcat de aici: FORMULAR 230 (PDF).

Începând cu 2021, puteți transmite mult mai ușor către ANAF opțiunea dvs. legată de redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit deoarece totul este ONLINE.

👉Descărcați formularul 230 dacă ați înregistrat venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor (dacă pentru acestea din urmă nu aveți obligația să completezi Declarația Unică 212) de AICI.

👉Semnați formularul – ONLINE, de mână sau în spațiul virtual ANAF;

👉Trimiteți formularul:

📌Printat și scanat sau în format electronic, direct către noi, la adresa cruceaalbgalbena@cag.ro, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020);

📌Trimiteți-l fizic la sediul Fundației Crucea alb-Galbenă, din Bd. Regina Maria nr. 21, sector 4, Bucuresti, iar noi îl vom depune la ANAF pentru dumneavoastră.

📌Trimiteți-l la sediul ANAF – prin Poșta Romană sau direct la ghișeul ANAF-ului localității de domiciliu;

📌Încărcați-l online pe ANAF – „Spațiul Privat Virtual„ – completat direct pe platformă și trimis automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte).

1.2. PUTEȚI DONA ORICE SUMĂ DIRECT ÎN CONTUL FUNDAȚIEI FOLOSIND DATELE DE MAI JOS:

FUNDAȚIA CRUCEA ALB-GALBENĂ ROMÂNIA – Cont IBAN RO76 RNCB 0071 0114 3379 0001 – deschis la BCR

• 40 LEI DONAȚI lunar asiguri transportul unui asistent medical/ kinetoterapeut la domiciliul unui pacient
• 55 LEI DONAȚI lunar asiguri o sedință de 30 de minute de kinetoterapie la domiciliul unui pacient
• 150 LEI DONAȚI lunar asiguri îngrijirea escarelor multiple (fără cost hidrocoloid) pentru tip 1 si 2
• 170 LEI DONAȚI lunar asiguri administrarea unei perfuzii la domiciliu

1.3. PUTEȚI DONA ACCESÂND PAGINA DE DONAȚII DIN SITEUL NOSTRU