Perfuzia – Informații despre administrarea injectabilă a medicamentelor - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Perfuzia reprezintă una dintre modalitățile de administrare injectabilă a medicamentelor. Perfuzia intravenoasă (administrare parenterală) presupune administrarea direct în circulația sanguină prin puncționarea unei vene a unor soluții perfuzabile și medicamente pentru echilibrare hidroelectrolitică, precum și în scop terapeutic. Locurile unde se montează perfuzia (locuri de elecție) sunt alese de asistentul medical în funcție de patul vascular optim pentru această manevră.

Înainte de administrarea perfuziei are loc pregătirea psihică a pacientului (informarea pacientului cu privire la procedură, riscuri și beneficii), precum și obținerea consimțământului informat.

În ceea ce privește pregătirea fizică, se recomandă pacientului să urineze și să se așeze în decubit dorsal cu brațul sprijinit pe o pernă elastică sau un suport, evitând hiperextensia articulației cotului. Astfel, poziția trebuie să fie comodă și relaxată, accesibilă puncției.
Rolul asistentului medical în administrarea tratamentului perfuzabil este unul major, responsabilitatea pentru executarea corectă a tehnicii aparținându-i în totalitate.

Echipa Fundației Crucea Alb- Galbenă oferă serviciul de administrare a medicamentelor prin perfuzie endovenoasă la domiciliu.

Află mai multe detalii AICI.

Pentru mai mult detalii și informații ne puteți contacta la 021.315.12.56.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.