Partenerii proiectului Butonul Rosu - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Fundația Crucea Alb-Galbenă România

Fundația Crucea Alb-Galbenă România (CAGR) este o organizație nonguvernamentală care de 20 ani oferă servicii de îngrijire la domiciliu personalizate și individualizate persoanelor vârstnice cu boli cronice, venituri reduse, aflate într-o stare de dependență temporară sau permanentă și care au cu greu acces la sistemul public de sănătate.

Misiunea CAGR este aceea de a oferi tuturor persoanelor eligibile servicii sociomedicale de calitate la domiciliu, atunci cand au nevoie, fără costuri, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora.

În prezent CAGR derulează 9 programe în care sunt îngrijiți la domiciliu aproximativ 650 de pacienți lunar. Echipa formată din asistenți medicali, medici, kinetoterapeuți, asistenți sociali, oferă servicii la cele mai înalte standarde. CAGR pune accent şi pe activităţile de prevenire prin promovarea educaţiei pentru sănătate, a unui stil de viaţă activ şi sănătos, atunci când este cazul, a unor  metode de reducere a stresului şi stimularea interactivităţii sociale, astfel încât toţi pacienţii să trăiască armonios şi confortabil în propriile case. Furnizând servicii individualizate pentru fiecare pacient, asistenţii medicali încearcă să asigure un nivel de confort şi pentru membrii familiei celor pe care îi îngrijesc.

Fiecare membru al echipei încearcă să depăşească simpla relaţie terapeutică profesionist – pacient şi să construiască un angajament viabil şi pe termen lung cu pacienţii, folosind tehnici inovatoare, bazate pe dovezi ştiinţifice.

Serviciile CAGR sunt flexibile şi adaptate nevoilor fiecărui pacient dar şi nevoilor familiilor acestuia.

www.cag.ro


Asociatia Four Change

4changeDin pasiune pentru societatea civila” nu este doar un slogan, este motto-ul organizatiei care ghideaza echipa in fiecare dintre proiectele si actiunile pe care le demareaza. Cred cu tarie in puterea cetatenilor de a se mobiliza si schimba comunitatile in care traiesc, dar si in capacitatea ONG-urilor de a influenta deciziile publice.

Misiunea Asociatiei Four Change este sa sprijine organizatiile societatii civile pentru a deveni actori relevanti in dezvoltarea societatii romanesti.

Inca din 2012 si-au propus sa genereze schimbari pozitive, majore in fiecare dintre comunitatile in care actioneaza, dar si in sectorul neguvernamental.

Valorile precum profesionalism, dedicare, transparenta, competitivitate, expertiza, experienta, inovatie, deschidere, integritate, responsabilitate, flexibilitate, adaptabilitate ii ghideaza echipa in activitatile de zi cu zi.

Pana in prezent, echipa a lucrat cu peste 10.000 de beneficiari directi, care au fost implicati in actiuni locale, au demarat proiecte in 7 judete din tara si au contribuit la dezvoltarea sustenabila a zeci de comunitati.

Asociatia Four Change are o experienta notabila in domenii precum cercetare, training, management, comunicare sustenabila si politici publice, dar si pasiuni precum antreprenoriat, dezvoltare comunitara si implicare civica.

Incepand cu anul 2013 Asociatia Four Change este  membru fondator al Retelei SenioriNet – Reteaua Furnizorilor de Servicii de Ingrijire la Domiciliu din Romania, iar din noiembrie 2015 este aceditata de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice in furnizarea serviciilor sociale.

www.4change.ro


Fundația Crucea Alb-Galbenă România, Filiala Buzău

cag-buzauFundația Crucea Alb-Galbenă România, Filiala Buzău este o organizaţie nonguvernamentală înființată în anul 2003 de către Guvernul Flandrei Orientale, reprezentat de doi deputați care au dorit să creeze un serviciu inexistent până la acea dată în Buzău, domnii Jean Pierre Van Der Meiren și Ivan Verleyen.

Misiunea fundației este de a asigura condiţiile necesare astfel încât beneficiarii noştri, persoane care au nevoie de îngrijire medicală şi socială ca urmare a efectelor îmbătrânirii, rănirii, bolilor sau altor insuficienţe fizice ori mentale sau eventualelor riscuri asupra sănătăţii, să primească servicii adecvate, conform nevoilor reale, oferite într-un mod prietenos şi profesionist, în mediul lor de viaţă, pentru a le reda starea de bine. Pentru îndeplinirea acestei misiuni Fundația Crucea Alb-Galbenă România Filiala Buzău pune la baza întregii sale activităţi respectul pentru om şi dreptul acestuia la o viaţă demnă.

Scopul proiectelor derulate de Fundația Crucea Alb-Galbenă România Filiala Buzău pe parcursul ultimilor ani a fost si este: mărirea accesului persoanelor defavorizate (varstnici, persoane cu dizabilitati, bolnavi cronici, etc.) la serviciile de îngrijiri medicale și de recuperare la domiciliu.

Valorile Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă România Filiala Buzău – “Respect, onestitate, modestie, simplitate, bun simţ, recunoaştere” – reprezintă în acelaşi timp principii care stau la baza relaţiilor încheiate cu fundaţia noastră.

www.cagbuzau.ro


Fundația Crucea Alb Galbenă Romania, Filiala Constanța

cag-ctFundația Crucea Alb Galbenă Romania, Filiala Constanța este o organizație nonguvernamentală, independentă, apolitică, înființată ca structură teritorială. Organizația noastră a apărut ca o necesitate pentru pacienții și nevoile acestora din orașul Constanța.

Scopul principal al activității noastre este creșterea calității vieții persoanelor bolnave, prin furnizarea de servicii profesioniste și adaptate nevoilor acestora.

Serviciile noastre se adresează persoanelor bolnave care necesită îngrijire specializată la domiciliu, persoanelor vârstnice nedeplasabile, singure sau fără ajutor, persoanelor externate din spital și preluate în serviciile de îngrijire la domiciliu, persoanelor cu patologii multiple, în stare de dependență parțială sau totală. Serviciile sunt furnizate de o echipă formată din medic, asistenți medicali, kinetoterapeut și personal administrativ – colaboratori – medic neurolog, medic psihiatru si psiholog.

Un obiectiv foarte important al Fundației Crucea Alb-Galbenă Filiala Constanta este cooptarea de parteneri în vederea dezvoltarii, extinderii și susținerii serviciilor de îngrijiri medico-sociale la domiciliu. Ne dorim deasemenea să creștem interesul și implicarea autorităților locale în dezvoltarea sistemului de îngrijiri sociomedicale la domiciliu.

Valorile care ghidează activitatea Fundației Crucea Alb-Galbenă Filiala Constanța sunt: compasiunea, speranța, drepturile legale, parteneriatul și responsabilitatea față de beneficiarii noștri.

www.cagcta.ro