Parteneriat - Clinica de Nutriție KiloStop - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

 

În 2013 o echipă de oameni inimoși din cadrul Clinicii de Nutriție KiloStop a avut ideea de a se implica social și de a crea o diferență în viața celor pentru care societatea în care trăim reprezintă o provocare căreia cu greu îi pot face față. Astfel, s-a născut ideea ca pentru fiecare kilogram slăbit de pacienții clinicii, să fie donați 2 lei în contul a trei organizații umanitare printre care și Crucea Alb Galbenă România. Au fost donați până acum aproximativ 22.777 lei, bani care au fost utilizați în beneficiul bătrânilor care primesc servicii de îngrijiri la domiciliu din partea Fundației. Acești bătrâni se află în situație de risc socio-medical, având patologii cronice, trăind în condiții precare și având venituri insuficiente pentru a avea o viață decentă.

Am descoperit pe parcursul acestei colaborari că Fundația Crucea Alb Galbenă și Clinica KiloStop pornesc în munca lor de la aceleași valori: grija pentru sănătatea oamenilor, empatie, membrii echipelor celor două organizații fiind prietenoși, calzi, venind în întâmpinarea nevoilor pacienților într-un mod nediscriminatoriu, ajutându-i pe aceștia să treacă decent peste momentele dificile din viața lor. Acest mod de lucru a dus la creșterea stimei de sine și a confortului spiritual și material a persoanelor vârstnice aflate în programele de îngrijire ale Fundației Crucea Alb Galbenă România.

Responsabilitatea socială a Clinicii KiloStop nu se oprește aici, în perioada caldă (primăvară, vară, toamnă) fiind organizate și marșuri o dată la două săptămâni, unde au fost donați 5 lei pentru fiecare 10.000 de pași făcuți. Astfel, Clinica KiloStop a oferit pacienților săi un cadru stimulativ de mișcare, respectându-se în același timp valoarea de contribuție.

Ținem să mulțumim Clinicii KiloStop, echipei ei minunate și mai ales pacienților care au dat dovadă de generozitate și care au găsit puterea de a nu se gândi numai la problemele lor și au înțeles că e nevoie de solidaritate socială!

Clinica de Nutriție KiloStop a fost înființată în 2009 de dr. Cristian Panaite. Prima clinică deschisă a fost KiloStop Cișmigiu. În prezent sunt 3 sedii (Unirii, Floreasca și Cișmigiu), iar KiloStop a devenit cea mai mare și singura clinică din România specializată exclusiv pe nutriție. Rezultate: peste 11.200 de pacienți care au slăbit peste 120.000 de kilograme și progresul continuă.

Ne dorim ca acest parteneriat să continuie delicata misiune de a ajuta mai multe persoane aflate în situaţii dificile, având în vedere și faptul că misiunea noastră comună vizează crearea unei lumi sănătoase, echilibrate, benefică pentru fiecare dintre noi. Fiecare contribuţie este importantă! Nu trebuie să uităm că şi noi, cei mai tineri vom avea nevoie să trăim într-o societate mai bună alături de părinţii noştri, prietenii dragi, rude sau cunoştinţe care au o vârstă mai înaintată şi care au nevoie de ajutorul nostru al tuturor.