Organizarea medicației, un serviciu util pacienților care urmează un tratament medicamentos - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Fiecare dintre noi ne-am confruntat cel puțin o dată în viață cu situația în care a trebuit să administrăm sau să ne administrăm medicamente la domiciliu. Fie că vorbim de suplimente alimentare sau medicamente care se pot administra fara prescripție medicală, fie că vorbim de  medicamente prescrise de medic în baza unei prescripții medicale, trebuie să ne însușim câteva reguli privind modul în care gestionăm administrarea medicației la domiciliu.

Deoarece medicamentele care se administrează pe cale orală sunt mai lipsite de risc și mai convenabile din punct de vedere al administrării, cea mai mare parte din tratamentele medicamentoase se administrează pe această cale.

Fie că vorbim de tablete, capsule, siropuri, suspensii și așa mai departe, este important să verificăm cu atenție dozele de administrat, momentele administrării și bineînțeles data expirării medicamentelor. Totodată trebuie să știm că tratamentul pe cale orală este contraindicat pacienților inconștienți, celor care prezintă vărsături, cât și celor care, din diverse motive, nu pot înghiți.

Dacă ai de luat tablete sau capsule zilnic sau doar în anumite momente ale săptămânii, organizatoarele de medicamente sunt foarte utile pentru a ține evidența administrării acestora. Prin serviciul organizarea medicației, un asistent medical va veni la tine acasă și îți va pune la dispoziție un organizator săptămânal, pe care, în baza prescripțiilor, îl va umple cu medicația recomandată.

Acest serviciu este foarte util pacienților care urmează un tratament medicamentos, atât de lungă durată, cât și de scurtă durată, contribuind la evitarea omiterii sau dublării administrării medicației.

Echipa Fundației Crucea Alb- Galbenă oferă acest serviciu la domiciliu.

Află mai multe detalii AICI.

Pentru mai mult detalii și informații ne puteți contacta la 021.315.12.56.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.