Noutăți Archives - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

ȘI BUNICII ÎL AȘTEAPTĂ PE MOȘ CRĂCIUN – o campanie Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România


Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun!
De Crăciun avem visuri și dorințe, suntem entuziasmați, fericiți și plini de speranță. De cele mai multe ori stăm lângă un brad împodobit, cu cadouri frumos împachetate, cu familia și prietenii alături de noi… Dar, există și bătrâni singuri de Crăciun. Oameni care nu mai au nici visuri și nici speranțe, iar cel mai dureros este că nu mai au pe cineva drag alături.
SI BUNICII IL ASTEAPTA PE MOS CRACIUN - o campanie Fundatia CRUCEA ALB-GALBENA Romania
Ai vrea să fii MOȘ CRĂCIUN și să faci o bucurie unui bunic singur?
Să îi oferi din nou speranța și bucuria Crăciunului?
Dragi prieteni, cu ajutorul vostru haideți să îi facem fericiți pe acești bunici singuri!
Să le putem duce fiecăruia dintre vârstnicii îngrijiți de Fundația Crucea Alb-Galbenă cadouri de Crăciun, să vedem zâmbete pe fețele lor trecute prin timp, să le aducem clipe de bucurie și d magie de Sărbătoarea Crăciunului.
Avem 350 vârstnici în București și județul Ilfov, pe care îi îngrijim la domiciliu. Mai bine de jumătate dintre ei sunt foarte singuri,aflați în nevoie, cu grave probleme de sănătate și mai ales, fără cei dragi alături sau cineva care să le deschidă ușa, să le aducă un cadou sau să îi colinde așa cum erau ei obișnuiți pe vremuri.
Pentru tine poate fi un gest mic, dar cu siguranță va fi o bucurie imensă pentru un bunic singur!
De ce anume ai nevoie ca să fii un MOȘ CRĂCIUN?
● cutie carton;
● hârtie de împachetat cadouri;
● disponibilitate pentru a cumpără produse și pentru a pregăti cadoul.
Ce ar fi portivit să găsească în pachet, ce i-ar putea bucura pe bunici?
● dulciuri (ciocolată, biscuiți, napolitane) de preferat cu conținut redus de zahăr;
● cafea, cacao instant, ceai plante;
● reviste integrame sau sudoku
● carte de colorat pentru adulți (antistres, cu numere, mandale, etc) și creioane colorate;
● produse de igienă personală (gel de duș, șampon, cremă de mâini, pastă de dinți, periuță de dinți);
● alimente neperisabile pentru masă de Crăciun: cozonac; fructe confiate (fără zahăr adăugat); cereale integrale; nuci; mezeluri crud uscat în vid; zacuscă; salată de vinete la borcan; etc;
● felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru bunica/ul care va primi cadoul tău (dacă vrei, poți să treci datele tale de contact că să poată lua legătura cu tine);
● orice obiect care știi că le-ar aduce multă bucurie bunicilor sau părinților tăi.
Cum procedezi?
După ce ai pus totul într-o cutie, o poți împacheta în hârtie de cadou sau poți desena ceva frumos pe ea împreună cu copiii sau familia ta.
Unde?
● o aduci la sediul nostru din Bdul. Regina Maria nr. 21, sector 4, București, de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00
● o trimiți prin curier la aceeași adresă.
Când?
● Perioada de colectare a cadourilor: 27 noiembrie – 14 decembrie 2023.
Cum ne mai poți ajuta?
● Dacă distanța sau alte motive nu îți dau posibilitatea să pregătești un pachet de Crăciun pentru un bunic, ne poți ajută promovând evenimentul pe platformele de socializare sau trimițând mesajul prin email, prietenilor tăi.
● Toate informațiile le puteți obține luând legătura cu coordonatorii de proiect:
Anamaria Pal, asistent social
Telefon: 0725.213.660
Email: anamariapal@cag.ro
Viorel Olteanu, asistent social
Telefon: 0737.017.937
Email: viorel.olteanu@cag.ro

Fundatia Crucea Alb Galbenă din România va beneficia în 2023 de fonduri de la Ministerul Muncii şi Solidarităţi Sociale în baza Legii nr. 34/1998


Fundaţia Crucea Alb Galbenă România va beneficia anul acesta de fonduri de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti, în baza Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

Astfel, vom putea asista în continuare 100 de persoane cu nevoi sociale şi medicale din Bucureşti şi judetul Ilfov, aflate în evidenta Fundaţiei CAG România si pentru care s-au întreprins în ultimul an numeroase demersuri la diferite autorităţi locale.

Pentru detalii legate de organizaţiile din România care au fost selectate pentru acordarea subvenţiei la nivel naţional, consultaţi lista aici:
https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/2014-domenii/familie/politici-familiale-incluziune-si-asistenta-sociala/6065-programe-pentru-finan%C8%9Barea-serviciilor-sociale

TERAPIE PENTRU OAMENII SINGURI DE SĂRBĂTORI – un emoționant reportaj ANTENA 1 – Observator News dedicat Fundației CRUCEA ALB-GALBENĂ România


TERAPIE PENTRU OAMENII SINGURI DE SĂRBĂTORI – ”Există oameni care n-au niciodată liber de sărbători. Pentru că doar ei le mai deschid uşa celor împovăraţi de ani şi singurătate, abandonaţi şi bolnavi. Sunt oamenii de la Crucea Alb Galbenă, serviciul de asistenţă medicală la domiciliu. Reportajul care urmează nu este însă despre tristeţea oamenilor singuri, ci despre bucuria de a le fi alături, când le e mai greu”.

Vă invităm să urmăriți acest reportaj emoționant dedicat de echipa OBSERVATOR NEWS – Antena 1 oamenilor cu suflet mare ai Fundației CRUCEA ALB-GALBENĂ România și câtorva dintre sutele de beneficiari ai serviciilor de îngrijire socio-medicale la domiciliu:

https://observatornews.ro/social/era-ca-o-leguma-miau-dato-de-la-spital-in-patura-drama-lui-bogdan-si-cici-alinata-de-bunatatea-unei-asistente-de-17-ani-camelia-le-trece-pragul-505046.html

”După atâția ani, colegii mei au ajuns să facă parte din familiile acestor oameni; asistentele și asistenții medicali sunt uneori singurii care le deschid ușa! Sunt bucuria lor! Ei au învățat că trebuie să le ofere dragoste, zâmbete, căldură sufletească, afecțiune, vorbe bune” – a declarat Măriuca Ivan, Președinta Fundației Crucea Alb – Galbenă România. ”Nu e suficient doar să pui acestor oameni o perfuzie, să le iei tensiunea, să schimbi pansamente, să faci tratamente și injecții, ci să faci aceste lucruri cu iubire și bucurie. Cum altfel ar putea să facă față, la ora actuală cei 14 asistenți medicali care trebuie să se ocupe în București de 600 de pacienți, marea majoritate oameni în vârstă, singuri, săraci și bolnavi și care refuză să meargă la spital? S-a creat acea spaimă, o teamă teribilă de infecțiile nosocomiale, de tratamentul, uneori inadecvat, de faptul că nu are cine să îi viziteze și că sunt și vor rămâne ai nimănui, uitați, acolo, pe un pat de spital…”

Sistemul de servicii socio – medicale la domiciliu inițiat de Fundația Crucea Alb-Galbenă este viitorul și spre asta ar trebui să își îndrepte urgent atenția autoritățile! Conform statisticilor, în anul 2056 o treime din populația României va avea peste 65 de ani și, așa cum se arată în reportaj, dacă nu se iau măsuri, vom continua să fim o țară tot mai bătrână și tot mai nepregătită să aibă grijă de bunicii fără nepoți

 

Fundația ”Crucea Alb-Galbenă România” anunță finalizarea proiectului “Îngrijiri integrate la domiciliul Seniorilor”


Fundația ”Crucea Alb-Galbenă” România anunță finalizarea proiectului “Îngrijiri integrate la domiciliul Seniorilor” și rezultatele obținute în perioada 24 mai 2019 – 23 noiembrie 2022!

190 de seniori din București și Ilfov, cu vârsta peste 65 de ani, au beneficiat de servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu pentru a putea depăși starea de vulnerabilitate socială și pentru a duce o viață demnă.

Proiectul și-a propus să crească accesul vârstnicilor din România la servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu prin oferirea unui pachet integrat și inovator de servicii sociale și medicale de calitate, axat pe nevoile beneficiarilor. Nucleul proiectului a constat în furnizarea de servicii sociale grupului țintă selectat în cadrul proiectului, acordarea acestora fiind una integrată, gândită astfel încât să asigure o intervenție complexă care să răspundă nevoilor reale și să le asigure acestora o viață mai bună și sentimentul de apartenență la societate.

Astăzi, îmi doresc să redobândim demnitatea oamenilor în halate albe! Îmi doresc să vorbim cu determinare și curaj despre profesionalism, calitate, respect, asumare și, nu în ultimul rând despre iubire față de semenii noștri!” – a spus Mărioara Ivan, Președinta Fundației ”Crucea Alb Galbenă România”, cu ocazia Zilei Internaționale a Nursingului (mai 2022).

Au fost gândite special o serie de activități care să contribuie la rezolvarea unor probleme identificate la grupul – țintă, precum:

  • izolarea socială determinată de o rețea de suport redusă sau inexistentă, probleme de sănătate însoțite de pierderea capacității de autogospodărire,
  • creșterea gradului de dependență față de alte persoane în realizarea sarcinilor zilnice de gospodărire,
  • venituri reduse datorate nivelului mic al pensiilor și cheltuielilor mari cu medicamentele, stima de sine scăzută.

Astfel, echipa pluridisciplinară de profesioniști a proiectului a implementat următoarele activități:

  • Furnizarea de servicii socio-medicale la domiciliu pentru 190 de vârstnici din București și Ilfov. Aceștia au beneficiat de servicii de consiliere socială și îngrijire furnizate de asistenții sociali și îngrijitorii din echipă și de servicii medicale și de recuperare acordate de asistenții medicali, kinetoterapeuți și de medicul echipei.
  • Crearea unui sistem inovativ de teleasistență (tip Butonul Roșu) pentru monitorizarea serviciilor de îngrijire la domiciliu. Astfel, în cadrul proiectului au fost generate premisele sistemului IT care a facilitat în permanență monitorizarea la domiciliu, iar în caz de alertă, a facut posibilă  intervenția rapidă și eficientă.

Proiectul a fost co-finanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară: “Incluziunea sociala și combaterea sărăciei”, Obiectiv specific: 4.4, iar valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 2.791.497,10 lei

Bătrânețea este a fiecăruia dintre noi!


Bunicii noștri din proiectele sociale sunt săraci, foarte săraci! Iar prima lor grijă este să își plătească dările către stat, întreținerea, medicamentele și eventual să le mai rămână un bănuț pentru pâine, până când va veni din nou pensia.

Luxul de a bea o cafea bună (sau poate un ceai de calitate pentru cei care au contraindicații), de a folosi un săpun bun… nu și l-au mai permis de mult. Mâinile încercate de vreme și de muncă nu cunosc bucuria unei creme. E greu! Pentru mulți dintre ei aceste mici bucurii poate nici nu au existat vreodată…

Cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, în data de 1 octombrie, ne dorim ca împreună cu tine să îi răsfățăm. Ne ajuți?

Ne poți oferi sub formă de sponsorizare: ciocolată sau ceva dulce și bun, cafea, de ce nu, chiar și o sticlă de vin, o agendă (pentru a scrie gânduri, rețete, telefoane de medici), produse de igienă corporală (cremă de maini, șampon, gel de duș, deodorant, pastă de dinți, etc), suplimente nutritive sau orice produs pe care îl comercializezi și care poate fi inclus în cadoul aniversar gândit de noi.

Cine suntem noi: În cei 25 de ani de îngrijiri medicale la domiciliu, noi, Fundația Crucea Alb-Galbenă România, am deschis ușa a peste 30.000 de persoane pe care le-am ajutat să își recapete și să își mențină sănătatea, dar și demnitatea. Misiunea fundației noastre este de a oferi servicii medicale gratuite la domiciliu, persoanelor vulnerabile, părinților și bunicilor noștri, în casele lor, pe perna lor, fără a-i mai expune riscurilor din spitale, mai ales în această perioadă în care presiunea asupra spitalelor este uriașă. Susținem în prezent, din donații, sponsorizări și proiecte, îngrijirea medicală lunară la domiciliu a peste 400 de persoane.

Dacă vrei să ne dai o veste bună, te rog, sună-ne sau dă-ne un e-mail. Îți mulțumim!

Persoana de contact este Miruna Dinu, Asistent manager – telefon: 0749869310, e-mail: miruna.dinu@cag.ro