MĂRIUCA IVAN, Președinta Fundației CRUCEA ALB-GALBENĂ România, invitată la Conferința Națională ”PLATFORMA DIGITALĂ DE TELEMEDICINĂ”, un eveniment organizat sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

MĂRIUCA IVAN, Președinta Fundației CRUCEA ALB-GALBENĂ România, invitată la Conferința Națională ”PLATFORMA DIGITALĂ DE TELEMEDICINĂ”, un eveniment organizat sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România

Printre temele și subiectele pe care Măriuca Ivan le-a abordat în discursul său amintim de serviciul de teleasistență BUTONUL ROȘU, un proiect foarte important derulat de echipa sa, despre demersurile pe care le face constant în ceea ce privește implementarea unui registru electronic de îngrijiri socio-medicale la domiciliu, dar și despre activitatea de zi cu zi a fundației!
Alături de Dr. Adina Alberts, speaker al acestui eveniment, printre invitații speciali s-au numărat Prof.Univ.Dr.Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației, Prof.Univ.Dr.Ing. Alexandru Adrian Badea, Președinte Academia Oamenilor de Știință din România ți Prof.Univ.Dr.Ing. Doina Banciu, Vicepreședinte AOȘR, Măriuca Ivan, Președinte Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România, Florin Vasile, Director General DGASPC Sector 2, Alexandra Dobre, Președinte Asociația Institutul Național pentru Îmbătrânire Activă, Prof.Univ.Dr. Camelia Petrescu ș.a.
Parteneri ai evenimentului au fost Institutul de Studii, Cercetare, Dezvolatre și Inovare din cadrul Universității ”Titu Maiorescu” București și IECM – Institutul European pentru Cercetări Multidisciplinare.

S-a vorbit despre eTELEDOC – prima și cea mai performantă platformă de telemedicină de urgență din România care intermediază rapid legătura pacientului cu un medic urgentist de gardă, dar și despre nevoia oricui de a intra rapid în legătură cu un medic atunci când a apărut o problemă de sănătate.

Se estimează că, la nivel mondial, peste 70% dintre consultații, indiferent de specialitatea medicală, ar putea fi mutate în mediul online, mai ales că, statisticile ultimilor ani arată că peste 60% dintre prezentările la UPU nu au fost urgențe medicale, ci situații mai simple care pot fi rezolvate în ambulator.
”Avem aparatură performantă care poate monitoriza și investiga pacienții la ei acasă, fară să fie nevoie să se deplaseze” – spunea Dr. Adina Alberts. ”Am scuti timp, bani, efort, materiale, utilități, am proteja în mod real omul aflat în suferință și avea acces la consultații oferite de cei mai buni specialiști, indiferent de localitatea în care ei se afla, printr-un simplu click”.
Iată de ce este atât de important proiectul BUTONUL ROȘU inițat și derulat de Fundația CRUCEA ALB-GALBENĂ România.
Mai multe detalii și informații, regăsiți aici:
https://www.cag.ro/butonul-rosu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.