Intervenție de urgență finalizată cu succes a dispeceratului Fundației Crucii Alb-Galbene


Doamna R.P. este pacienta fundației noastre de câteva luni de zile, ducându-și cei 91 de ani sub povara bolilor, singură, în casa dumneaiei din strada Z. Neavând nicio rudă aproape, pacienta se bucură din când în când, doar de omenia și bunătatea vecinilor și de ajutorul oferit de echipa Crucii Alb-Galbene. Este vizitată periodic de doamna Daniela Manea, asistent medical Crucea Alb-Galbenă, care îi oferă îngrijirea la domiciliu de care are atât de mare nevoie.
Doamna R. a primit din partea Crucii Alb-Galbene un telefon prevăzut cu brățară cu buton de panică, prin care este monitorizată la distanță și de care se poate folosi în caz de urgență, fiind o beneficiară a Centrului Pilot de Servicii Integrate de Îngrijiri la Domiciliu.

 
Monitorizarea la distanță este posibilă datorită Centrului de Monitorizare Medicală la Distanță și dotării pacientei noastre cu un telefon mobil dedicat vârstnicilor și cu o brățară tip ceas din silicon medical, rezistentă la apă.
Telefonul mobil este setat astfel încât să permită efectuarea unor apeluri rapide prin simpla apăsare a unor taste predefinite, de exemplu: tasta 3 –apel rapid către dispecerat, tasta 4 – apel rapid către asistentul medical, tastele 5-9 apel rapid către persoanele cele mai apropiate (vecini, rude).
Astfel, în caz de urgență, telefonul prevăzut cu brățară îi permite să acceseze imediat, printr-o simplă apăsare a butonului de urgență dispeceratul Crucii Alb-Galbene și să intre în contact cu un dispecer 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.
Dispecerul răspunde la telefon și în funcție de protocolul cazului poate alerta serviciul 112 și trimite o ambulanță la adresa beneficiarului.
Dispeceratul Crucii Alb-Galbene deține în baza de date fișa socio-medicală a pacientei monitorizate și are acces imediat la toate informațiile: adresă, număr de telefon, vârstă, număr de telefon al vecinilor, diagnostic, datele sociale, echipa interdisciplinară.
Având acces la aceste informații, dispecerul le trimite imediat pe cele necesare din fișa medicală către echipa de intervenție pentru evitarea întârzierilor.

 
O astfel de intervenție a fost posibilă în dimineața zilei de 4 octombrie 2015, la ora 5 dimineața, atunci când doamna R. a avut o criză cardiacă agravată și de edemul pulmonar cu care a fost diagnosticată, având o puternică senzație de respirație îngreunată și sufocare. La acea oră, dispecerul a primit un apel de urgență de la doamna R.P.
Acuza dureri în piept, senzație de sufocare și respirație greoaie. Imediat a fost alertat serviciul 112 prin intermediul dispeceratului Crucii Alb-Galbene și un echipaj Smurd a ajuns la adresa doamnei în 15 minute.
Între timp, dispecerul echipei a sunat pacienta pentru a o calma și pentru a-i comunica faptul că un echipaj Smurd se îndreaptă către adresa din fișa medicală pe care o deținem.
Echipajul ajuns la fața locului a găsit poarta aparent închisă comunicând dispeceratului fundației că nu are acces în incinta locuinței și că ar fi necesară o intervenție a Pompierilor. De asemenea, nu puteau pătrunde în curte pentru că erau câini agresivi care împiedicau accesul echipajului.
Având în vedere că dispecerul a fost într-o comunicare continuă cu pacienta, acesta a putut afla de la dumneaiei că poarta nu era încuiată și că toți câinii care lătrau în curte erau închiși în cuști.
La insistențele și rugămințile dispecerului echipajul a reușit să intre în curte chiar dacă inițial nu a dorit acest lucru din cauza câinilor.

 
Intervenţia a avut un final fericit graţie telefonului prevăzut cu brăţară cu buton SOS, a dispeceratului Crucii Alb-Galbene şi nu în ultimul rând echipajului Smurd, doamna R.P. a putut fi salvată la timp şi transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Dispecerul a monitorizat starea post internare prin telefoane către pacientă şi către vecini. Astfel, am aflat că după 6 zile de internare la Spitalul de Urgenţă Floreasca, doamna a ajuns acasă în stare bună. A sunat la dispecerat să mulţumească din inimă echipei Crucii Alb- Galbene pentru ajutorul acordat, spunându-ne cât de importantă a fost această intervenţie, chiar vitală!

                                                                                                                           Vicki Ciobanu

Mulțumiri sincere doamnei Maria Dumitrache, asistent medical Fundația Crucea Alb-Galbenă


“La Spitalul Municipal, unde a fost mama mea internată, în urma unui accident vascular cerebral, m-a abordat o doamnă, în timp ce plângeam pe o bancă, neştiind cum o să mă descurc în acest caz. M-a întrebat ce am păţit, dacă îmi este rău şi cum ar putea să mă ajute. Din vorbă în vorbă, i-am povestit tot ce a păţit mama şi disperarea mea, neştiind cum să o ajut. M-a îndrumat spre Crucea Alb-Galbenă. M-a întâmpinat un asistent medical foarte binevoitor. Am făcut toate demersurile şi după o anchetă socială, au început procedurile de îngrijire la domiciliu. De atunci și până astăzi s-au împlinit doi ani de zile. A fost un ajutor incredibil! Suntem extrem de mulţumite de atitudinea lor, de respectul pe care îl au faţă de noi. Mi-ar fi fost foarte greu fără doamna Maria Dumitrache! Mă bucur de fiecare dată atunci când o văd venind! Chiar şi în zilele în care am fost eu internată, dumneaei şi-a respectat programul şi a ajuns de fiecare dată. De asemenea, am primit periodic şi vizita unui kinetoterapeut care i-a îmbunătăţit foarte mult starea mamei mele.”

Dna V.M

 

“O cunosc pe doamna asistentă Maria Dumitrache de când a venit prima dată pentru a-mi îngriji piciorul. De atunci, mă simt mult mai bine, nu îmi pot închipui cum m-aş fi descurcat fără acest ajutor, fiind singur. Sunt foarte mulţumit! Nu aş fi putut să mă deplasez nici până la poartă, având piciorul în stadiul incipient de acum câteva luni. Se poate observa o mare diferenţă! Mulţumesc dnei Maria şi întregii echipe pentru efortul depus!”

Dl. P.G.

 

Doamna Maria Dumitrache este o persoană pozitivă, după cum povestește despre ea însăși: “Zâmbesc de fiecare dată când intru în casa pacienţilor!! Zâmbesc  pentru că îmi place să le dăruiesc măcar un strop de bucurie, să le schimb starea în bine, să le iau pentru o fracţiune de secundă gândul de la boala care îi macină…Mă încarc cu energie de la pacienţii mei şi le dăruiesc la rândul meu energie…pozitivă! Tot ceea ce fac trebuie să aibă un sens şi trebuie să simt că e misiunea mea de îndeplinit.”

De o asemenea echipă bine pregătită și implicată sunt îngrijiți toți pacienții noștri! Pentru a cunoaște mai bine o parte a echipei, puteți accesa secțiunea Echipa de pe site-ul nostru.

 

    Vicki Ciobanu

Elena Picuș, exemplu de profesionalism și dedicare


“În urmă cu 6 luni mi-am pierdut ambele picioare. A fost cumplit de greu… Am fost şi sunt o femeie activă. Zilnic, simt nevoia să fac ceva…să mă simt utilă. Operaţia de amputare a ambelor picioare s-a vindecat acasă. Datorită cui? Datorită asistenţilor de la Fundaţia Crucea Alb-Galbenă, care s-au purtat ireproşabil. După operaţie, ar fi trebuit să merg la spital în fiecare zi pentru pansamente, ceea ce ar fi fost imposibil pentru mine şi familie din mai multe puncte de vedere. Nu auzisem de fundaţie. Am aflat de la spital, atunci când m-am externat. Am stabilit împreună cu familia să vină cineva acasă. De câteva luni, vine zilnic dna Elena Picuş şi îmi oferă îngrijirile necesare. Îi cunosc pe cei de la Crucea Alb-Galbenă de 5 luni, tot personalul este foarte grijiuliu şi bine pregătit. Pe lângă îngrijirile medicale, am primit multe sfaturi şi încurajări. Într-o asemenea situaţie, care îţi schimbă total viaţa, fără cuvinte bune şi înţelegere din partea celorlalţi, te pierzi… Eu am avut alături de mine întreaga familie, dar şi pe cei de la Crucea Alb-Galbenă, motiv pentru care le mulţumesc din suflet!”

Dna A. C.

Ce dovadă de recunoștință mai mare pentru această echipă decât vorbele sincere ale pacienților noștri? Aceștia vin în sprijinul nostru, încurajându-ne, ca o răsplată a tuturor îngrijirilor acordate.

Un model de profesionalism și de implicare, doamna Elena Picuș are o experiență de mai bine de 40 de ani ca asistent medical,  relaționează ușor cu oamenii și se numește pe sine “călătoare prin lume şi prin sufletele oamenilor”. Puteți cunoaște mai bine o parte a echipei noastre la secțiunea “Echipa” de pe site-ul nostru.

Vicki Ciobanu

 

Cuvinte de mulţumire pentru Daniela Stratan, asistent medical Fundaţia Crucea Alb-Galbenă


“Soţul meu a avut un picior amputat şi timp de 4 ani de zile, doamna asistentă Daniela Stratan a venit şi l-a îngrijit. Deja face parte din familie. Acum, eu sunt pacienta. S-a comportat foarte frumos cu noi toţi! Este binevenit acest ajutor din partea Crucii Alb-Galbene! Sunt pacienta lor de mai bine de 3 ani de zile, vizitată săptămânal pentru măsurarea parametrilor fiziologici şi lunar pentru recoltarea de produse biologice în vederea monitorizării permanente. De 7 ani o cunosc! Venea, după cum v-am zis, la soţul meu, îl pansa, vorbeau şi îl încuraja mult. Îi ridica de fiecare dată moralul! După ce a decedat soţul meu, a venit pentru a mă îngriji! Ma deplasez destul de greu, mai ales când este frig afară! Crucea Alb-Galbenă este un ajutor mare pentru noi, oamenii în vârstă!

Mulţumesc celor care conduc această fundaţie, dar şi personalului atât de bine pregătit şi implicat!”

I.G.

“Dacă nu ar exista această fundaţie, vă spun cu toată sinceritatea, că mi-ar fi extraordinar de greu. Este de mare folos să primeşti acest ajutor la tine acasă! Soacra mea are un picior amputat şi probleme la celălalt. I se schimbă şi sonda urinară la fiecare 2 săptămâni. Ar fi foarte dificil şi costisitor pentru noi să o transportăm până la spital. Cine ne-ar fi ajutat? De aproape 11 ani, o cunosc pe doamna asistentă Daniela Stratan. E un ajutor vital pentru noi. Am aflat de existenţa acestei fundaţii prin intermediul medicului de familie. Astfel am început să vorbesc şi eu despre această echipă şi celorlalţi cunoscuţi suferinzi. În această zonă sunt mai multe persoane ajutate, bolnave, cu dizabilităţi. Nu am auzit pe nimeni nemulţumit de Crucea Alb-Galbenă, ci dimpotrivă! Doamna asistentă este o bună îndrumătoare pentru asistentele la început de drum. Este o adevărată profesionistă, dar şi un om extraordinar. Schimbăm mesaje de sărbători şi urări. De atâţia ani, face parte din familie deja! Aceşti oameni, prin îngrijirile lor ne dau viaţă în continuare şi noi le dorim aceleaşi gânduri bune!

Mulţumim din suflet, Fundaţia Crucea Alb-Galbenă!”

Georgeta S.

Mulţumim şi noi pe această cale, pacienţilor noştri, pentru vorbele minunate, menite a încuraja întreaga echipă în activitatea începută!

Vicki Ciobanu

Ne bucurăm că putem să fim de ajutor!


 

Stimata Doamnă,

Am ajuns la fundația pe care o conduceți prin prietena fiicei mele dna Carmen Ostafe, evitând a mai accepta “sugestiile primite din spital”  unde erau recomandate anumite fundații, bineînțeles aceste recomandări fiind recompensate…trecâd printr-o experienta de acest fel anul trecut când  fundația recomandata a trimis personal slab pregătit, fiind nevoita sa nu folosesc serviciile lor.
La sugestia dnei Ostafe am luat legătura cu dna Flori care cu amabilitate și bunăvoința a trimis-o pe dna Tănase Elena la spital pentru a perfecta formalitățile, ambele doamne sunt persoane de excepție înțelegând situația mea și ajutându-mă cu tot suportul necesar începerii îngrijirii mele.
Apreciez și pe aceasta cale și  mulțumesc din suflet pentru ca ați format un colectiv de oameni deosebiți, competenți și UMANI.
Mulțumesc din suflet doamnei asistenta Manea Daniela cea care s-a ocupat de mine cu dăruire și omenie, fiindu-i repartizata , domnului Ionuț Zavera care dând dovada de curaj si competenta mi-a aplicat o stomă pe plaga iritata de la abdomen, scurtând astfel perioada de vindecare și uşurându-mi suferința, ambii ajutându-mă sa ma restabilesc.Dar asi dori sa mai menționez si persoanele care au venit in zilele de garda, persoane care dând dovada de omenie, răbdare și profesionalism m-au ajutat să depășesc perioade grele psihic datorate durerilor. Ii menționez cu recunoștința pe dna Roxana, dna Nicoleta Costache, dna Alexandra, dna Maria.
Cu respect și reala mulțumire pentru profesionalismul  și omenia colectivului dumneavoastră care alina durerile pacienților printre care ma număr și eu dorindu-va tuturor sănătate și putere de munca .
Cu stimă, pacienta
L. R.  împreuna cu familia