Fundația Crucea Alb-Galbenă, un sfert de secol în slujba vârstnicilor singuri. Regalul altruismului merge mai departe - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Fundația Crucea Alb-Galbenă a aniversat 25 de ani de activitate, pe 15 iunie, în cadrul Galei “De 25 de ani – Eroii din umbră!”- eveniment găzduit de Teatrul Elisabeta. ce a reunit diplomați, importanți artiști români, prieteni și susținători ai organizației.
Alături de “eroii din umbră” – echipa Fundației Crucea Alb – Galbenă – reprezentanți ai Administrației Prezidențiale și ai administrației publice locale, oficiali ai ambasadelor Belgiei și Elveției la București, personalități ale vieții publice românești, medici de marcă și oameni de afaceri, organizații nonguvernamentale au celebrat un sfert de secol împreună, în marea familiei aflată permanent în slujba a zeci de mii de pacienți, în mare parte vârstinci singuri. Un regal al altrusimului care merge mai departe, o familie mare și unită în folosul comunității.

“Gala a fost o încununare a muncii noastre de 25 ani, o nuntă de argint ce a reunit oamenii dragi care ne-au fost alături. Bucuria de a sărbători împreună, de a ne îmbrățisa și de a ne mulțumi a fost o binecuvântare divină. Prezența atât de numeroasă a prietenilor din țară și din străinătate, din toate sferele de activitate, ne-a certificat ca instituție și ca profesioniști și ne-a responsabilizat deopotrivă. Alături de reîntâlnirea cu prietenii vechi, s-au creat legături puternice pentru parteneriate viitoare și avem deja propuneri care ne onorează. Multumesc Ioanei Ivan, martor al acestui sfert de secol, copilul Fundației, care a participat la fiecare moment important din viața familiei Crucea Alb-Galbenă, al cărei discurs a stors lacrimi”, a declarat președintele Fundației Crucea Alb-Galbenă, Măriuca Ivan.

***

Fundația Crucea Alb-Galbenă este primul furnizor autorizat și acreditat de servicii de îngrijire medicală la domiciliu pentru vârstnici.
În cei 25 de ani de existență, organizația – care reunește în prezent zeci de medici, asistenți medicali, psihologi, asistenți sociali și îngrijitori – a acordat asistență pentru 30.000 de vârstnici și a dezvoltat zeci de proiecte, în parteneriat cu autoritățile, cu societatea civilă sau din fonduri europene.
Grație acestora, Fundația Crucea – Alb Galbenă a reușit să pună la dispoziția pacienților săi câte un dispozitiv format dintr-un telefon mobil și o brățară de silicon prevăzută cu un buton de “urgență”. Prin apăsarea butonului se activează difuzorul telefonului, iar beneficiarul intră în contact cu dispeceratul. Se va alerta un echipaj al Crucii Alb Galbene, o rudă (vecin) sau 112, în caz de urgență. Dispeceratul fundației funcționează 7 zile din 7, 24h/ 24.

În locul fiecăruia dintre pacienții Fundației Crucea Alb-Galbenă putem fi noi, părinții noștri, bunicii noștri. Tristețea și singurătatea sunt bolile cronice ale vârstnicilor, pe care nu trebuie să le lăsăm să sape. Suntem, împreună, responsabili pentru fiecare pas pe care îl facem către “ne pasă.” Haideți să ne respectăm bunicii și să le oferim o bătrânețe demnă!

Cei care doresc să ajute vârstnicii singuri pot face donații în contul / conturile Fundației Crucea Alb-Galbenă:
FUNDAȚIA CRUCEA ALB-GALBENĂ ROMÂNIA – IBAN RO76 RNCB 0071 0114 3379 0001 – deschis la BCR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.