Fundația ”Crucea Alb-Galbenă România” anunță finalizarea proiectului “Îngrijiri integrate la domiciliul Seniorilor” - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Fundația ”Crucea Alb-Galbenă” România anunță finalizarea proiectului “Îngrijiri integrate la domiciliul Seniorilor” și rezultatele obținute în perioada 24 mai 2019 – 23 noiembrie 2022!

190 de seniori din București și Ilfov, cu vârsta peste 65 de ani, au beneficiat de servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu pentru a putea depăși starea de vulnerabilitate socială și pentru a duce o viață demnă.

Proiectul și-a propus să crească accesul vârstnicilor din România la servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu prin oferirea unui pachet integrat și inovator de servicii sociale și medicale de calitate, axat pe nevoile beneficiarilor. Nucleul proiectului a constat în furnizarea de servicii sociale grupului țintă selectat în cadrul proiectului, acordarea acestora fiind una integrată, gândită astfel încât să asigure o intervenție complexă care să răspundă nevoilor reale și să le asigure acestora o viață mai bună și sentimentul de apartenență la societate.

Astăzi, îmi doresc să redobândim demnitatea oamenilor în halate albe! Îmi doresc să vorbim cu determinare și curaj despre profesionalism, calitate, respect, asumare și, nu în ultimul rând despre iubire față de semenii noștri!” – a spus Mărioara Ivan, Președinta Fundației ”Crucea Alb Galbenă România”, cu ocazia Zilei Internaționale a Nursingului (mai 2022).

Au fost gândite special o serie de activități care să contribuie la rezolvarea unor probleme identificate la grupul – țintă, precum:

  • izolarea socială determinată de o rețea de suport redusă sau inexistentă, probleme de sănătate însoțite de pierderea capacității de autogospodărire,
  • creșterea gradului de dependență față de alte persoane în realizarea sarcinilor zilnice de gospodărire,
  • venituri reduse datorate nivelului mic al pensiilor și cheltuielilor mari cu medicamentele, stima de sine scăzută.

Astfel, echipa pluridisciplinară de profesioniști a proiectului a implementat următoarele activități:

  • Furnizarea de servicii socio-medicale la domiciliu pentru 190 de vârstnici din București și Ilfov. Aceștia au beneficiat de servicii de consiliere socială și îngrijire furnizate de asistenții sociali și îngrijitorii din echipă și de servicii medicale și de recuperare acordate de asistenții medicali, kinetoterapeuți și de medicul echipei.
  • Crearea unui sistem inovativ de teleasistență (tip Butonul Roșu) pentru monitorizarea serviciilor de îngrijire la domiciliu. Astfel, în cadrul proiectului au fost generate premisele sistemului IT care a facilitat în permanență monitorizarea la domiciliu, iar în caz de alertă, a facut posibilă  intervenția rapidă și eficientă.

Proiectul a fost co-finanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară: “Incluziunea sociala și combaterea sărăciei”, Obiectiv specific: 4.4, iar valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 2.791.497,10 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.