Redirecționați 20% din impozit - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

Redirectionati 20% din impozitul datorat Statului

ORI DE CÂTE ORI SE DESCHIDE O UȘĂ, SE NAȘTE UN ZÂMBET!

An de angenerozitatea ta a schimbat viața celor peste 30.000 de pacienți îngrijiți de-a lungul timpului de Fundația noastră, vârstnici cu venituri modeste, abandonați de familie și uitați de societate. Din 1999, de la înființarea Fundației Crucea Alb-Galbenă, tot mai mulți dintre bunicii noștri au putut beneficia de asistență medicală la domiciliu, de îngrijire în liniștea căminului lor, de analize și tratament furnizate gratuit, pentru a se putea bucura de bătrânețe decentă.

Cu 20% din impozitul pe venit sau profit al firmei pe care o reprezinți poți oferi bunicilor noștri șansa de a beneficia în continuare de acest sprijin. Poți face acest lucru până pe 31 decembrie!

Mai jos găsești informații utile pentru departametul de contabilitate. Îți stăm cu drag la dispoziție dacă ai nevoie de mai multe informații!

SUNTEȚI PLĂTITOR DE IMPOZIT PE PROFIT ?
Este simplu și nu implică nici un cost!
Până în data de 31 decembrie 2022 puteți redirecționa până la 20% din impozitul pe profit al companiei către Fundația Crucea Alb Galbenă printr-un contract de sponsorizare. Valoarea sponsorizării va fi scăzută din impozitul pe profit în conditiile încadrării în limitele impuse de reglementările Codului fiscal,Titlu II, Cap.II, Art.21, alin.4,lit.p., respectiv 20%din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 7,5 la mie din cifra de afaceri. Găsiți contractul de sponsorizare aici.

SUNTEȚI PLĂTITOR DE IMPOZIT PE VENIT?
Începând cu 2018, societățile comerciale plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor pot efectua sponsorizări potrivit Legii Sponsorizării pentru susținerea entităților nonprofit, acestea scăzând sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venituri datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.

O NOUĂ FACILITATE FISCALĂ
Introdusă recent pentru a înlesni companiilor utilizarea totală a 20% din impozitul pe profit reținut deja pentru anul 2021. Această redirecționare retroactivă este posibilă dacă cheltuiala cu sponsorizarea din anul 2021 nu a atins plafonul maxim în anul fiscal precedent. Redirecționarea sumei oferite către o cauză socială se realizează prin semnarea unui contract de sponsorizare și depunerea declarației 177 la ANAF până la data de 25 decembrie!

ÎNDEPLINIM CONDITIILE LEGALE PENTRU SPONSORIZARE

Legea sponsorizarii și Codul fiscal permit Societăților Comerciale să ofere sponsorizări organizațiilor din anumite domenii și să beneficieze de facilități fiscale. Această cheltuială nu este deductibilă fiscal, dar generează un credit fiscal reducând impozitul pe profit cu suma integrală a sponsorizării oferite.

Limitările sunt date de:
• Sponsorizarea poate fi maxim 0,75% din cifra de afaceri.

• Sponsorizarea nu poate depăși 20% din impozitul pe profit datorat statului.

• Sumele sau bunurile acordate de Sponsor peste limitele prevăzute anterior, se reportează în următorii 7 ani consecutivi.

Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal curent în condițiile încadrării în limitele impuse de    reglementările Codului fiscal, Titlul II, Capitolul II, Art. 21, alin. 4, lit. p., suma redirecționată trebuie plătită pana la data de 31 decembrie.

În situația în care Nu se optează pentru direcționarea către un ONG a celor 20% din impozitul pe profit, sumele respective rămân la Bugetul de Stat.

Conform legii sponsorizării nr. 32/1994, sponsorizarea poate fi acordată beneficiarilor care își desfășoară activitatea în domeniul cultural, artistic, educativ, științific, medical, social, umanitar, religios, sportiv etc.

Fundația Crucea Alb-Galbenă România este furnizor de servicii sociale licențiat conform licenței nr. LF/0004473 eliberată de MMJS la data de 11.12.2017 (disponibilă AICI sau pe http://www.mmuncii.ro).

De asemenea, Fundația noastră este înregistrată la în Registrul Entităților pentru care se oferă deduceri fiscale, gestionat de ANAF. Puteți vedea aici decizia de înregistrare.

Pentru mai multe informații privind aplicarea prevederilor legislative aflate în legătură cu Legea sponsorizării și Codul fiscal puteți consulta și ghidul Ernst & Young.