Direcționează 20% din impozitul pe profit - Fundatia CRUCEA ALB GALBENA - ingrijiri medicale la domiciliu
  • 021.315.1256
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-16:00
  • EnglishRomanian

Direcționează 20% din impozitul pe profit

Poti-vindeca-pe-cel-de-langa-tine-iubindu-l
ORI DE CÂTE ORI SE DESCHIDE O UȘĂ, SE NAȘTE UN ZÂMBET!

An de angenerozitatea ta a schimbat viața celor peste 24.000 de pacienți îngrijiți de-a lungul timpului de Fundația noastră, vârstnici cu venituri modeste, abandonați de familie și uitați de societate. Din 1996, de la înființarea Fundației Crucea Alb-Galbenă, tot mai mulți dintre bunicii noștri uitați au putut beneficia de asistență medicală la domiciliu, de îngrijire în liniștea căminului lor, de analize și tratament furnizate gratuit, pentru a se putea bucura de bătrânețe decentă.

Cu 20% din impozitul pe venit sau profit al firmei pe care o reprezinți poți oferi bunicilor noștri șansa de a beneficia în continuare de acest sprijin. 

O poți face până pe 31 decembrie!

Legea sponsorizarii și Codul fiscal permit Societăților Comerciale să ofere sponsorizări organizațiilor din anumite domenii și să beneficieze de facilități fiscale. Această cheltuială nu este deductibilă fiscal, dar generează un credit fiscal reducând impozitul pe profit cu suma integrală a sponsorizării oferite.

Limitările sunt date de:
• Sponsorizarea poate fi maxim 0,75% din cifra de afaceri.

• Sponsorizarea nu poate depăși 20% din impozitul pe profit datorat statului.

• Sumele sau bunurile acordate de Sponsor peste limitele prevăzute anterior, se reportează în următorii 7 ani consecutivi.

Pentru a putea fi scazută din impozitul pe profit aferent anului fiscal curent în condițiile încadrării în limitele impuse de    reglementările Codului fiscal, Titlul II, Capitolul II, Art. 21, alin. 4, lit. p., suma redirecționată trebuie plătită pana la data de 31 decembrie.

În situația în care Nu se optează pentru direcționarea către un ONG a celor 20% din impozitul pe profit, sumele respective rămân la Bugetul de Stat.

Conform legii sponsorizării nr. 32/1994, sponsorizarea poate fi acordată beneficiarilor care își desfășoară activitatea în domeniul cultural, artistic, educativ, științific, medical, social, umanitar, religios, sportiv etc.

Fundația Crucea Alb-Galbenă România este furnizor de servicii sociale licențiat conform licenței nr. LF/0004473 eliberata de MMJS la data de 11.12.2017 (disponibila AICI sau pe http://www.mmuncii.ro).

De asemenea, fundația noastră este înregistrată la în Registrul entităților pentru care se oferă deduceri fiscale, gestionat de ANAF. Puteți vedea aici decizia de înregistrare.

Pentru mai multe informații privind aplicarea prevederilor legislative aflate în legătură cu Legea sponsorizării și Codul fiscal puteți consulta și ghidul Ernst & Young.