Cum Ne Puteti Ajuta - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

 

1. DACA SUNTETI PERSOANA FIZICA

1.1. In cazul persoanelor fizice, cota din impozitul pe venit care poate fi donată pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, se majorează de la 2% la 3,5%
Mai exact, acești contribuabili au posibilitatea să dispună cu privire la destinaţia unei sume reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual, după cum urmează:
– în cotă de 2% pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii și a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii
– în cotă de 3,5% pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

  • Fundatia Crucea Alb Galbena poate beneficia de 3,5 % intrucat are acreditare sociala.
  • Formularul 230 poate fi descărcat de aici: FORMULAR 230 (PDF).

1.2. PUTETI DONA DIRECT IN CONTUL FUNDATIEI CU DETALIILE:

• 30 LEI DONATI lunar: asiguri transportul unui asistent medical/ kinetoterapeut la domiciliul unui pacient
• 60 LEI DONATI lunar: asiguri o sedinta de kinetoterapie al unui pacient la domiciliu
• 90 LEI DONATI lunar: asiguri 1 pansament al unei escare, cu material incluse,la domiciliu
• 120 LEI DONATI lunar asiguri administrarea unei perfuzii la domiciliu.

FUNDATIA CRUCEA ALB-GALBENA ROMANIA – Cont IBAN RO76 RNCB 0071 0114 3379 0001 – deschis la BCR

2. DACA REPREZINTATI O MICROINTREPRINDERE

Microîntreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit, dacă au un nivel de capital social minim de 45.000 lei (aprox. 10.000 euro) și cel puțin 2 salariați.
Microîntreprinderile care optează pentru plata impozitului pe profit vor beneficia de facili-tățile de care se acordă plătitorilor de impozit pe profit,
Microîntreprinderile care fac sponsorizări către ONG-urile furnizoare de servicii sociale vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microîntreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheltuielile.

3. DACA REPREZINTATI O SOCIETATE COMERCIALA PLATITOARE DE IMPOZIT PE PROFIT

Legea sponsorizarii si codul fiscal permit SC-urilor sa ofere sponsorizari organizatiilor din anumite domenii si sa beneficieze de facilitati fiscale. Aceasta cheltuiala nu este deductibila fiscal dar genereaza un credit fiscal reducand impozitul pe profit cu suma integrala a sponsorizarii oferite.

Limitarile sunt date de:
• Sponsorizarea poate fi maxim 0,75% din cifra de afaceri
• Sponsorizarea nu poate depasi 20% din impozitul pe profit datorat statului.

  • Conform legii sponsorizarii nr. 32/1994, sonsorizarea poate fi acordata beneficiarilor care isi desfasoara activitatea in domeniul cultural, artistic, educativ, stiintific, medical, social, umanitar, religios, sportiv etc.
  • Fundatia Crucea Alb Galbena isi desfasoara activitatea in domeniul medical si social.

Puteti descarca Contractul de sponsorizare_pentru Fundatia CAG aici

In situatia in care Nu se opteaza pentru directionarea catre un ONG a celor 2 sau 3,5% din impozitul pe venit in cazul persoanelor fizice sau a 20% din impozitul pe profit  in cazul entitatilor juridice, sumele respective raman la bugetul de Stat.

Daca doriti sa ajutati oferind o parte din contravaloarea ingrijirilor medicale la domiciliu pentru persoanele ce au nevoie de acestea, dar nu si le pot permite, contacteaza-ne la 0213151256    sau pe email la cruceaalbgalbena@cag.ro pentru a-ti oferi mai multe detalii despre proiectele noastre. 

VA MULTUMIM PENTRU SUPORTUL OFERIT!  Suportul tau conteaza enorm.

___________________________________________

FUNDATIA CRUCEA ALB-GALBENA ROMANIA

Cont IBAN RO76 RNCB 0071 0114 3379 0001 – deschis la BCR

Sediul: Bucureşti, Bld. Regina Maria nr. 21, sector 4

Telefon: 0213151256