Butonul Rosu, sistemul de teleasistenta care salveaza vieti - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

  • Butonul Rosu, un sistem unic de teleasistenta destinat persoanelor varstnice din Romania
  • 200 de persoane varstnice beneficiaza in mod gratuit de servicii de ingrijiri la domiciliu si teleasistenta
  • primul serviciu de ingrijiri la domiciliu din mediul rural din Judetul Giurgiu
  • 20 de urgente majore solutionate

Fundatia Crucea Alb Galbena Romania, in parteneriat cu Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb Galbena Constanta si Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau au organizat seminarul “BUTONUL ROSU – Inovatie si tehnologie in sistemul de ingrijiri la domiciliu”.

In contextul cresterii numarului persoanelor varstnice din Romania si a dezvoltarilor tehnologice, seminarul si-a propus sa atraga atentia asupra importantei utilizarii tehnologiei in serviciilor de ingrijiri socio medicale la domiciliu, pentru a imbunatati calitatea vietii beneficiarilor.

In cadrul evenimentului, au fost prezentate rezultatele obtinute in urma implementarii sistemului Butonul Rosu, un sistem unic de teleasistenta destinat persoanelor varstnice din Romania, problemele intampinate, solutiile identificate, impactul asupra vietii beneficiarilor, precum si propunerile pentru o evolutie autentica a sistemului de ingrijiri la domiciliu.

Butonul Rosu este un serviciu de teleasistenta complementar celui de urgenta, special conceput pentru varstnicii care sufera de diferite probleme de sanatate (anxietate, boli, accidente vasculare cerebrale, etc). Serviciul le ofera acestora posibilitatea de a-si pastra independenta si de a cere si primi ajutor de urgenta atunci cand este nevoie.

Prin intermediul unei bratari tip ceas din silicon medical dotata cu un buton rosu de panica, rezistenta la apa si conectata wireless la un telefon cu taste mari, conectat la o retea de telefonie mobila sau fixa, varstnicii pot semnala o situatie de urgenta prin apasarea butonului rosu. Semnalul este transmis automat catre un Dispecerat (Call Center), iar un dispecer va procesa informatiile primite prin intermediul dispozitivului mobil. In functie de complexitatea si gravitatea situatiei semnalate, dispecerul va initia un protocol medical ce va indica actiunile ce trebuie intreprinse (ex: automedicatie, deplasarea unui asistent medical la domiciliul pacientului, transmiterea unei cereri pentru serviciu ambulanta, etc.).

In prezent, Butonul Rosu raspunde nevoilor a 200 de persoane varstnice care locuiesc singure sau a caror familie nu poate sa le ofere sprijin, nu pot primi asistenta indelungata in spital sau sunt aflate in stare de dependenta si, in general, cu posibilitati materiale reduse din Bucuresti, Buzau, Constanta si Comuna Cosoba din Judetul Giurgiu. Acestea au beneficiat de servicii de consiliere sociala, consiliere psihologica, kinetoterapie, evaluari medicale si sociale.

Totodata, Butonul Rosu este folosit in cadrul primul serviciu de ingrijiri la domiciliu din mediul rural din Judetul Giurgiu, destinat persoanelor varstnice, de care beneficiaza 21 de persoane din Comuna Cosoba.

Mai mult, sistemul Butonul Rosu este cel care a contribuit la solutionarea a peste 20 de urgente majore si a facilitat interventia mai rapida a ambulantei si salvarea vietilor omenesti.

In cadrul evenimentului au fost prezenti E.S Dl. Urs Herren, Ambasador al Confederatiei Elvetiei in Romania si E.S Dl. Thomas Baekelandt, Ambasador al Regatului Belgiei in Romania, precum si reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale din Bucuresti.

Butonul Rosu este un proiect social de succes, dar ca orice alt proiect social are nevoie de implicarea si colaborarea dintre ONG-uri si autoritatile publice locale, sprijinul venit din partea organismelor internationale, producand valoare adaugata si calitate in servicii”, a declarat Mariuca Ivan Director Executiv al Fundatiei Crucea Alb Galbena.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului „Butonul Rosu – Servicii integrate de ingrijiri socio medicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de tele asistenta”, implementat de catre Fundatia Crucea Alb Galbena Romania, in parteneriat cu Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb Galbena Constanta si Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau si co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.