Butonul Roșu salvează vieți - Fundatia CRUCEA ALB GALBENA - ingrijiri medicale la domiciliu
  • 021.315.1256
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-16:00
  • EnglishRomanian

09.06.2020, ora 03.34 dimineața

Dna. D.V., în vârstă de 94 de ani, a apăsat Butonul Roșu. A răspuns dispecerul de la call-centerul Butonul Roșu, însă nu a putut comunica cu D.V. deoarece nu se auzea nimic în cască. După 2 minute s-au auzit zgomote pe care dispecerul le-a încadrat că fiind sunete provocate de efort sau suferință. S-a sunat și pe telefonul fix, însă nu a răspuns nimeni. A fost imediat activat Codul Roșu și a fost sunată ambulanța. La minutul 15 de la Apel echipajul a ajuns la adresă și a găsit-o pe d-na D.V. în pat, sub o bucata mare de tencuiala care căzuse în tavan. După o examinarea medicală, Dna D.V. a fost preluată de echipajul ambulanței și internată la secția chirurgie unde a avut nevoie de câteva puncte de sutură la cap. După externare Crucea Alb-Galbenă România a preluat pacienta asigurând continuitatea tratamentului medical și a reluat planul de îngrijire și monitorizare.

Dna. D.V figura în baza date a Fundației Crucea Alb Galbena ca locuind singură și având probleme cronice de sănătate: HTA, obezitate, diabet.

Concluziile pe care le extragem din această experiență:

1. Butonul Roșu –salvează vieți!

2. Existența dosarului socio-medical al pacientului facilitează o intervenție rapidă și eficientă!

3. Butonul Roșu – permite vârstnicilor să rămână în siguranță în propria casă!

4. Butonul Roșu – este singura modalitate prin care vârstnicii singuri pot avea o șansă la viață în caz de urgență medicală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.