Butonul Roșu – prezentare caz - Fundatia Crucea Alb-Galbena
  • 021.315.12.56
  • cruceaalbgalbena@cag.ro
  • Lu-Vi 08:00-20:00
  • EnglishRomanian

,,Pacienta noastră, D.V. ne solicită ajutorul în jurul orei 19:00 prin apăsarea Butonului Roșu de pe brățară. Echipa din call-center apelează imediat pacienta. Aflam ca este Covid pozitivă și are o stare generală alterată. Colegii noștri au observat că doamna D.V. vorbea și respira greu, era conștientă, coerentă, dar speriată. Echipa i-a oferit sfaturi pentru ameliorarea simptomatologiei, reușind să îi înlăture panica deja instalată.

Echipa din call center a apelat 112, iar ambulanța a ajuns la domiciliul pacientei la ora 03:00, la aproximativ 7-8 ore de la primul apel. În tot acest timp, echipa Crucea Alb-Galbenă a rămas în contact cu pacienta prin apeluri repetate și a oferit consiliere în funcție de starea generală și nevoile pacientei.

La ora 03:00 am fost informați de echipajul de pe ambulanță de faptul că pacienta nu răspunde la telefon, iar ei nu pot intra în bloc. Din nou, echipa din call-center, care are toate datele de contact ale vecinilor și familiei doamnei D.V,  i-a apelat pe cei mai apropiați pentru a facilita intrarea echipajului în blocul respectiv. Primul vecin contactat a ajutat echipa de salvare să intre chiar în apartamentul pacientei noastre. După tratamentul instituit de echipa medicala de la ambulanță, starea generală a pacientei s-a ameliorat, iar echipa Crucea Alb-Galbenă a continuat monitorizarea pacientei din oră de oră.’’

Acest caz prezentat de echipa Crucea Alb Galbenă care a gestionat situația respectivă reprezintă doar un exemplu dintr-o mulțime. Unul dintre beneficiile Proiectului ,,Butonul Roșu” este reprezentat de faptul că echipa Crucea Alb-Galbenă are dosarul electronic al  pacientului care cuprinde istoricul medical, starea de sanatate actuala si datele de contact ale familiei și ale vecinilor, si chiar mai mult de atat, intervine atunci cand este posibil.

Proiectul ,,Butonul Roșu’’ salvează vieți! AICI puteți afla mai multe informații.

 

Pentru mai mult detalii și informații ne puteți contacta la 021.315.12.56.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.