Echipa

ECHIPA DE INGRIJIRE: Asistenti medicali, Kinetoterapeuti, Asistenti sociali, Medici, Psihologi, Voluntari

 

viorel_ivanciuc

VIOREL IVANCIUC: “Politețea nu costă nimic și câștigă totul”

De doi ani fac parte din echipa Crucea Alb Galbenă. A fost și este o provocare pentru mine. A trebuit să învăț lucruri noi și a trebuit să găsesc căi de comunicare cu toți membrii echipei, persoane foarte complexe și care au mari așteptări de la colegii lor. Locul în echipă nu mi-a fost oferit, a trebuit să-l câștig și cum ”politețea nu costă nimic și câștigă totul”, am încercat să îmi ofer suportul colegilor, să devin o parte din acest mecanism al fundației, să contribui la funcționarea lui și să fac legătura cu bătrănii care au mare nevoie de aceste servicii. Am o fetiță și cu ea învăț ce înseamnă iubirea și răbdarea și fac tot posibilul să extind aceste sentimente și asupra celor cu care și pentru care muncesc. Îmi place liniștea, nu-mi plac conflictele și cred că cu bunătate reușim orice în viață. Aș vrea să-i pot găsi și trăi lângă acei oameni care știu să zâmbească, să înțeleagă și să devină actori ai unui scenariu mai bun de viață.

alexandra_ionita

ALEXANDRA IONIŢĂ: “Am ales să îmi încep activitatea prin a-i ajuta pe cei din urmă: batranii”

Mi-am început activitatea de asistentă medicală la Crucea Alb-Galbenă, devenind un om ce ajută bătrânii. La 24 de ani, una dintre tinerele asistente ale fundaţiei, am căpătat deja doi ani de experienţă în cadrul acestei instituţii. Poate faptul că nu ştiam cât va fii de dificil m-a adus aici, dar a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat, după momentul în care am decis că o să devin asistentă medicală. Îmi place să relaţionez cu oamenii de orice fel pentru că simt că acest lucru mă hrăneşte şi mă educă în acelaşi timp. Sunt o persoană veselă, deschisă şi optimistă, am un grup de prieteni cu care îmi petrec puţinul timp liber pe care îl avem, fiind în plină ascensiune profesională, la acest moment al vieţii. Interacţiunea cu bătrânii mi-a adus o mulţime de satisfacţii, dar principala este iubirea şi mulţumirea pe care mi-o arată în final. Activitatea la Crucea Alb-Galbenă mi-a adus o nouă familie, atât în cadrul echipei, cât şi în fiecare pacient în casa căruia am ajuns. Mă simt mai bogată şi mai împlinită, atât emoţional cât şi profesional de fiecare dată când ies pe uşa unui pacient.

camelia_tariceanu

CAMELIA TĂRICEANU: “Sinceritatea este forma cea mai îndrăzneaţă a curajului”

Sunt un om sincer și realist. Îmi place să spun lucrurilor pe nume și îmi place să cred că sunt bine conectată la realitatea care mă înconjoară. Tratez lucrurile cu seriozitate dar cred ca un pic de umor nu a omorât pe nimeni. Am o familie care îmi oferă o oază de liniște și siguranță atunci când mă întorc de la muncă iar în mijlocul familiei mă reîncarc cu energie pentru a merge mai departe. Lucrez la Crucea Alb Galbenă de 15 ani, ani în care am învățat meserie, am învățat să am încredere în mine și să-mi perfecționez tehnicile medicale. Tratez pacienții cu blândețe dar cu fermitate într-cît cred că numai cu un pic de disciplină în viața noastră reușim să dobândim ceva, inclusiv o sănătate mai bună. În timpul liber îmi place să citesc foarte mult, să văd filme și să călătoresc cu familia. Aceste lucruri mă ajută să rămân o persoană echilibrată și să văd partea plină a paharului.

dana

DANA STRATAN – Vocație și dăruire de sine!

Viața mea profesională a început o dată cu Crucea Alb Galbenă alături de care voi rămâne mereu. Mă bucur atunci când fundației îi merge bine și caut soluții atunci când lucrurile nu evoluează așa cum îmi doresc. Am grijă de pacienții mei așa cum aș avea grijă de familia mea. Fiecare dintre ei, cu necazurile dar și cu bucuriile lor, reușesc să-mi dea energia să fac aceasta meserie cu plăcere și fără să obosesc. Atunci când simt că viața e prea grea sau că poate Dumnezeu mi-a dat mai mult decât pot duce, e de ajuns să merg la cineva care are nevoie de ajutorul meu iar privirea plina de mulțumire a acestuia mă face să conștientizez care este misiunea mea. Am o familie minunata, un soț care mă susține și un copil care îmi dă toate motivele să fiu veselă și să mă bucur de viață.

elena

ELENA PICUŞ: “Călătoare prin lume şi prin sufletele oamenilor”!

40 de ani de activitate ca asistent medical la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi 9 ani de slujbă în folosul pacienţilor Fundaţiei Crucea Alb Galbenă România! Iubesc oamenii şi asta mă face să continui ceea ce fac de 40 de ani. Relaţionez foarte uşor cu oamenii şi mă hrănesc spiritual cu aceste relaţii.Când nu muncesc, călătoresc în ţară şi în lume. Londra mă face să visez iar cititul mă face să evadez şi mai mult în alte lumi. O regină, Regina Maria, îmi spune Povestea vieţii ei dar şi povestea vieţii mele. Suntem datori să ne cunoaştem istoria pentru a nu mai repeta greşelile ei. Dostoievski mi-a călăuzit tinereţea şi m-a făcut să vreau să am grijă de cei umiliţi şi obidiţi. În fiecare week-end liber respir la munte sau grădinăresc la ţară. 24 de ore sunt prea puţine pentru planurile mele. Iubesc viaţa şi încerc să-i gust fiecare strop!

daniela

DANIELA MANEA: “Trăieşte fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima”!

Lucrez de 8 ani la Fundaţia Crucea Alb Galbenă şi zâmbesc mereu pentru că mâine poate fi mai rău :) ! Nu aş putea să lucrez niciodată într-un spital  pentru că mă deprim atunci când văd că oamenii sunt trataţi numai ca un obiect al muncii. Dacă nu aş fi lucrat la Crucea Alb Galbenă ca asistent medical, nu aş fi lucrat deloc în domeniu. Îmi este greu să  deleg responsabilităţi pentru că am impresia că numai atunci când fac eu lucrurile, acestea sunt bine făcute. Trebuie să am mai multă încredere în oameni pentru că merită. Lucrez mereu cu mine! Am un băiat de 10 ani pe care din păcate, îl văd dimineaţa la plecare şi seara la culcare. Citesc, gătesc, călătoresc, ascult muzică (Vescan) şi nu-mi place să fac cumpărături. Sunt extrovertă, optimistă şi pot să fiu aşa şi pot să merg mai departe deoarece în fiecare zi îmi stabilesc un ţel de atins.

maria

Maria Dumitrache: din categoria “Esenţele tari se păstrează în sticluţe mici”!

Zâmbesc de fiecare data când intru în casa pacienţilor!! Zâmbesc  pentru că îmi place să le dăruiesc măcar un strop de bucurie, să le schimb starea în bine, să le iau pentru o fracţiune de secundă gândul de la boala care îi macină. De 13 ani lucrez la Crucea Alb Galbenă şi cel mai mult îmi place libertatea pe care o am să concep o intervenţie personalizată, în funcţie de nevoile pacientului şi independent de protocoalele dintr-un spital. Multe dintre relaţiile mele cu pacienţii trec de bariera profesională şi devin relaţii personale. Iubesc mult oamenii, îmi place să le ascult necazurile şi să le dăruiesc din energia mea. Mă încarc cu energie de la pacienţii mei şi le dăruiesc la rândul meu energie…pozitivăJ! Tot ceea ce fac trebuie să aibă un sens şi trebuie să simt că e misiunea mea de îndeplinit. Copii mei sunt sufletul meu. Fac pentru ei tot ceea ce aş fi vrut să se facă şi pentru mine când eram copil. Îmi place sa ascult muzică, în special muzica anilor 80 iar Kool and the Gang mă fac să fiu proaspătă în fiecare dimineaţă!! Un mare zâmbet vă dăruiesc şi vouă :) !!!